Ndodh çudia, do të fillojnë udhëtimet në hënë. Ja çmimet

moonpage2-large_transzhC_wx102xa17MHAde_wYcQnt3Do9q32eBGQ3uCh9EU

Edhe pse mund tju duket e çuditshme, sipërmarrësi Naveen Jain dhe kompania e tij thonë se nga viti 2026 do të fillojnë udhëtimet në hënë.

“Moon Express” quhet kompania e themeluar në vitin 2010, e vetmja sipërmarrje private që ka akses në të dhenta e orbitës së Tokës dhe Hënës.

Mësohet se vitin e ardhshëm kjo kompani do të dërgojë në Hënë një anije pa pilot për të testuar udhëtimin.

Jain thotë se njerëzimi duhet të dalë jashtë sistemit tonë planetar dhe të mësojë të jetojë diku tjetër.

Raketa që do të përdorët nga “Moon Express” do të kushtojë gati 5 milionë dollarë, ndërsa në pesë vjet çmimi i saj do të ketë rënë në 2 milionë.

Udhëtimi do të zgjasë njësi si një fluturim në ditët e sotme nga San Francisco në Sydney, vetëm se do të kushtojë gati 10 mijë dollarë.

Lifestyle
Temat
"Çadra e Lirisë"
Big Brother
Champions League
Françesk Radi
Fushatë
Galaxy s8
Moti