A e pëlqeni kafen të fortë dhe të hidhur apo të ëmbël? Ja çfarë thuhet për ju…

kafe-e1463389676569

Ky hulumtim është kryer në Universitetin e Insbruk në Austri. Sipas këtij studimi ekspertët do të gjenin karakteristikat e personalitetit të personave pjesëmarrës nëpërmjet shijeve të tyre: të hidhur, të ëmbël, të thartë ose të kripur.

Ekspertët gjetën një lidhje të konsiderueshme mes atyre që shfaqën karakteristika antisociale në personalitet dhe shijeve të tyre të hidhura e të forta në pije e ushqime.

Ekspertët gjetën kafen si mënyrën më të mirë për të dalluar shijet e pjesëmarrësve dhe karaketristikat e personalitetit të tyre. Njerëzit që e pëlqenin kafen të ëmbël dhe me qumësht u konsideruan më të qetë, kreativë dhe miqësorë. Ndërsa njerëzit që e pëlqenin kafen e hidhur ishin më të ftohtë, më antisocial dhe që i përballonin më mirë emocionet.

Po tek ju a janë të sakta gjetjet e këtij studimi?

Temat
"Çadra e Lirisë"
Big Brother
Champions League
Françesk Radi
Fushatë
Galaxy s8
Moti