Seksologët tregojnë arsyet, pse femrat duhet të masturbohen më shumë
Qiriu.net

femra-341x220

Seksologët këshillojnë që masturbimi duhet të bëhet një veprim rutinë, pasi përfitimet e trupit janë të shumta. Femrat kanë disa arsye se përse duhet të masturbohen:

-Masturbimi i bën mirë shëndetit fizik. Rrit sistemin imunitar, lehtëson dhimbjet nga menstruacionet, çlodh trupin dhe ndihmon në rritjen e rezistencës ndaj infeksioneve të ndryshme.

-Orgazma nxit prodhimin e endorfinës, hormoni i cili rrit humorin, ul stresin dhe ju bën të ndiheni të lumtur.

-Mund të eksploroni zonat erotike të trupit, bashkë me të famshmen “pika G” dhe çdo zonë tjetër kënaqësie.

-Përveç të kuptuarit se ku dëshironi të prekeni, mund të zbuloni edhe mënyrën sesi të prekeni.

-Me të zbuluar se çfarë ju eksiton më shumë, mund t’i ndash ato me partnerin tënd në dhomën e gjumit.

-Maksimizon potencialin e orgazmës.

-Presioni për të kënaqur partnerin nuk ekziston dhe i gjithë përqendrimi është tek gjetja e vetëkënaqësisë.

-Zotërimi i kënaqësisë i dëshirave dhe dëshirave seksuale maksimizon kënaqësinë tuaj fizike dhe aktivizon një sërë procesesh zinxhirë që ju bëjnë të ndiheni më mirë edhe mendërisht.

Ju sugjerojmë
Shëndet
Temat
2017
Aleppo
Berlin
Dhuna
Lajme
Lifestyle
Moti