Si ndryshon vagina nga mosha 20, 30 dhe 40 vjeçare

vag

Kongresi Amerikan i Shëndetit të Grave dhe Gjinekologëve (ACOG) në një sondazh të veçantë tentoi të pyeste gratë sa informacion kishin në lidhje me anatominë e tyre. Përgjigja, për fat të keq: Nuk dinin shumë.
Ata krijuan një udhëzues gjithëpërfshirës për pjesët intime. Ky artikull ka një pjesë të kësaj pakete.

Në moshën 20-vjeçare

Tkurrje normal

Organi juaj është rritur në madhësinë e tij normale. Me përjashtim, të "buzëvve", të cilat mbyllin pjesën tjetër të gjenitaleve tuaja.

Në moshën 30-vjeçare

Errësimi

Ndryshimi i hormoneve, sidomos gjatë shtatzënisë ose plakjes, mund të shkaktojë errësim të ngjyrës te buzët e "brendshme", të cilat rrethojnë klitorin.

Përmasat

Mitra që ka marrë përmasat sa një shalqi gjatë shtatzënisë, fillon të zvogëlohet përsëri brenda gjashtë javëve pas lindjes. Rreth 32 për qind e femrave kërkojnë të mos kenë probleme të tilla, ndaj preferojnë lindjen me operacion (edhe pse plagët e kirurgjisë mund të dhembin më shumë apo të ndjehen për vite me rradhë).

Në moshën 40-vjeçare

Në të dyzetat prodhimi i vezëve tkurret me shpejtësi më të madhe, megjithatë ende ju keni shanset e duhura për riprodhim. Ciklet bëhen më të shkurtra dhe ndoshta fillojnë disa shenja të menopauzës.

Nivelet e ulëta të estrogjenit ndikojnë ekuilibrin acid-alkalin në vaginë, e cila mund të nxisë inflamacione, bashkë me tharjen e mureve vaginale, që mund të shkaktojë kruarje, djegie dhe skuqje. Zgjidhja: seksi i rregullt mund të parandalojë këtë atrofizimin.

Temat
"Çadra e Lirisë"
Big Brother
Champions League
Françesk Radi
Fushatë
Galaxy s8
Moti