Ato jetojnë deri në 120 vjet, lindin fëmijë edhe 65 vjeç dhe nuk preken nga tumoret! Ja sekreti

1_11

Njerëzit e fisit 'Hunza' janë gjithmonë të qeshur dhe gjithmonë të fortë. Ata duken shumë të rinj dhe ju do të tronditeni kur dikush do t’ju tregojë moshën.

Duket sikur ata janë ardhur nga një tjetër planet. Shtëpia e tyre janë malet në pjesën veriore të Pakistanit.

Popullsia e tyre është rreth 87,000 persona dhe ata janë të veçantë, sepse mesatarja e jetëgjatësisë së tyre është prej 100 vjetësh.

Një pjesë e madhe e tyre jeton deri në 120 vjet pa probleme shëndetësore. Ka raportime se disa prej tyre kanë jetuar deri në 160 vjet. Ata nuk e dinë se çfarë janë tumoret, ata duken të rinj dhe gratë e tyre mund edhe të lindin në moshën 65 vjeçare. Ushqimi kryesor në dietën e tyre është kajsia. Një tjetër veçori e tyre është se bëjnë banjë me ujë të ftohtë, edhe nëse temperatura e ujit është nën zero.

Ata prodhojnë vetë ushqimin e tyre dhe nuk hanë ushqime të përpunuara, konsumojnë zarzavate të freskëta dhe fruta, arra, kajsi të thata, shumë drithëra të ndryshme, bishtajore dhe rrallë djathë, qumësht dhe vezë. Ata ecin shumë, por hanë pak. Ata hanë ushqime vetëm në mëngjes dhe darkë, kalojnë 15-20 kilometra në ditë duke ecur. Ata nuk hanë mish shumë shpesh, vetëm dy herë në vit dhe konsumojnë pak mish qengji ose pule gjatë vitit.

Dhe ata buzëqeshin shumë. Ata hanë shumë kajsi dhe kjo i mban ata të sigurt nga tumoret. Farat e kajsive kanë plot vitaminë B-17 e cila është e njohur për vetitë anti-kancer. Vaji i kajsive është një ndër më të shëndetshmit në botë, por përdorimi i tij duhet të bëhet me kujdes të madh, sepse sasitë e mëdha mund të jenë të rrezikshme.

Kuriozitete
Temat
"Çadra e Lirisë"
Big Brother
Champions League
Françesk Radi
Fushatë
Galaxy s8
Moti